Hoppa till sidans innehåll

Nyheter SSSF


Trots två bom i det första skyttet lyckades Johanna Skottheim avancera till nionde plats i mål i den avslutande masstarten i Martell. Ingela Andersson blev trea totalt i IBU-cupen och i nationscupen hamnade de svenska damerna på andra plats!
 
Hanna Öberg avslutade ett fantastiskt världsmästerskap med att bli fyra i söndagens masstart i Östersund, efter tre bom. Dessutom kom Linn Persson på nionde plats medan Mona Brorsson hamnade på 14:e plats i mål - en imponerande laginsats!
 
Johanna Skottheim blev bäst av de svenska skidskyttarna även i lördagens sprint i italienska Martell, men först på 12:e plats och med Ingela Andersson fyra placeringar bakom.
 
De svenska herrarna var i medaljläge halvvägs i lördagens stafett i Östersund, men efter alltför många extraskott på slutsträckan blev Sverige sjua i mål, 1,37 efter vinnande Norge och en dryg halvminut från bronset.
 
De svenska damerna var i en stor ledning i dagens VM-stafett när Hanna Öberg fick problem i sista skyttet och tvingades använda alla extraskotten. Det gjorde att Norge passerade och vann guldet, men Sverige tog ändå ett fint silver, precis som i OS.
 
Mona Brorssons mamma Barbro Hansson är på plats i Östersund för att stötta dottern under hemma-VM och det är med stor stolthet som hon följer Monas insatser. – Det är fantastiskt att vara här, säger Barbro.
 
Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg utgör kvartetten som kör lördagens damstafett, medan herrlaget består av Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.
 
Det blev en gastkramande debut i VM-sammanhang för singelmixstafett - och med Sverige i en av huvudrollerna. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson tog brons efter en lysande insats, bara 20 sekunder bakom Norge och med Italien som tvåa.
 
Framgångarna fortsatte för de svenska damerna i torsdagens sprint i italienska Martell. Johanna Skottheim sköt fullt och blev trea i mål, 25 sekunder efter vinnaren Olga Abramova från Ukraina. Ingela Andersson kom på 12:e plats, trots tre bom.
 
Sebastian Samuelsson imponerade genom att skjuta 19 träff av 20 möjliga i dagens distanslopp i Östersund. Tillsammans med åttonde tid i spåret räckte det till fjärde plats, 27 sekunder från bronset. Tysken Arnd Peiffer tog guld efter fyra nollor.
 

Hanna gjorde det igen!

(2019-03-12 19:44)
Hanna Öberg upprepade triumfen från OS när hon vann VM-guld i tisdagens distanslopp i Östersund efter fyra härliga nollor! Dessutom var Mona Brorsson stark sexa och Sverige hade hela fyra åkare bland de 22 främsta!
 
Han lagar helst maten, men serverar gärna en medaljtårta. Per Lindius är kocken som ska bidra till svenska framgångar under VM i Östersund. – Det är ett jättehärligt gäng, säger han.
 
Det är dags för säsongens sista IBU Cup i Martell-Val Martello i Italien. Nu är det klart vilka åkare som ingår i den svenska truppen.
 
Folkfesten i Östersund är igång och på läktaren har det både synts och hörts från de svenska åkarnas egna hejarklackar. För många av skidskyttarna är både familj, släkt och vänner på plats när åkarna slåss om medaljer och framskjutna placeringar.
 

Nominera till Årets

(2019-03-11 08:02)
 

Sponsorhuset

Sponsorhuset

Biathlon family

 

 

Logotyp Encom

 

Hallströms logotype

 

Logga för företaget SCA

 

Logotype Diös

 

 

 

Logotype HandelsbankenLinjekonsult logga

 

 

vauhti

 

Kaj 63

  

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

 

 

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Markus Ödbring, Lottgatan 18
83144 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullusekonomi@outlook.com

Se all info