Hoppa till sidans innehåll

Nyheter SSSF


Fredrik Lindström stod för en ny fin insats i jaktstarten i Världscupen i Tyumen, men efter en bom i det tredje skyttet hamnade han strax utanför pallen. Jesper Nelin körde upp sig från 32:a till 19:e plats och fixade en plats i morgondagens masstart
 
Vi fick inte se samma starka insatser av de svenska damerna i dagens världscupsprint som i Holmenkollen förra helgen. Emma Nilsson sköt fullt och var bäst på 31:a plats, med Linn Persson sex placeringar bakom, efter en bom.
 
Fredrik Lindström slog till med en glädjande tredjeplats i torsdagens sprint i Tyumen, efter fullt skytte och en supersnabb avslutning i spåret. Jesper Nelin tog också poäng när han hamnade på 32:a plats, trots två bom.
 
 
 
 
De svenska herrarna fick en jobbig start i söndagens världscupstafett i Holmenkollen. Men efter starka sträckor av Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson sköt Fredrik Lindström om en pallplats, men blev fyra i mål.
 
Mona Brorsson gjorde en stark insats på skjutvallen i söndagens jaktstart i Världscupen i Holmenkollen. Hon var i fint slagläge för pallen inför det sista skyttet, men en enda bom gjorde att hon fick nöja sig med 13:e plats i mål.
 
 
Det blev ingen upprepning av OS-succén för de svenska damerna i världscupstafetten i Holmenkollen. Trots ett imponerade skytte med bara tre extraskott saknades den riktiga farten i spåret och svenskorna fick nöja sig med sjätte plats i mål.
 
 
Felicia Lindqvist går från klarhet till klarhet i IBU-cupen och slog sitt personbästa ännu en gång när hon blev fin femma i fredagens sprint, drygt tre sekunder från en pallplats trots en bom.
 
Svenskarna stod för imponerande skytte och en stark laginsats i Världscupsprinten. Fredrik Lindström sköt fullt och blev 11:a medan Hanna Öberg var främst av damerna på 13:e plats. Dessutom är alla nio åkarna klara för helgens jaktstarter!
 
Det blev en sjätteplats för Johanna Skottheim i den nya disciplinen supersprint som avgjordes i IBU-cupen under torsdagen – men i kvalet var hon allra snabbast. Torstein Stenersen hade pallchans, men var åtta i mål efter några extraskott för mycket.
 
Världscuptävlingarna i Kontiolahti avslutades med masstarter där Hanna Öberg gjorde en storstilad insats och tangerade sitt personbästa som femma i mål, trots två bom. Fredrik Lindström klarade sig med ett missat skott och slutade på 15:e plats
 

Sponsorhuset

Sponsorhuset

Biathlon family

 

 

Logotyp Encom

 

Hallströms logotype

 

SCA

 

Logotype Diös

 

loggotyp jp industri

 

Logotype HandelsbankenLinjekonsult logga

 

 

vauhti

 

Kaj 63

 

Ansjö loggotyp

 

INTERSPORT2-rad-300x93

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

 

 

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Jari Olausson, Bomplansvägen 43
83541 Dvärsätt

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullus.skyttegille@gmail.com

Se all info