Hoppa till sidans innehåll

Fina SM-framgångar för Tullus

31 MAR 2019 19:46
Det blev en solig, blåsig och framgångsrik helg i Boden, där Tullus tog hem hela 16 SM-medaljer.
  • Skapad: 31 MAR 2019 19:46

En tidig torsdagsmorgon lämnade en fullsatt buss med cirka 50 Tullusmedlemmar Östersunds skidstadion bakom sig för färd mot Boden och SM för ungdomar, juniorer och seniorer.

Efter lite fixande och trixande ordnade det sig med sängplatser åt alla på Bodens Camping vilket innebar att de vuxna kom varandra riktigt nära. 

Efter en god natts sömn och avvärjt stopp i avloppen kunde siktet ställas in mot fredagens tävlingar som var sprint för alla aktiva. I strålande sol men med den välkända västanvinden var det ”svåra förhållanden på skjutvallen” enligt speakern Kalle Grenemark. Trots den svåra vinden skördade Tullus SG sex medaljer, tre vardera av guld och silver, under fredagens tävlingar och det bjöds på en liten bit tårta till alla.

Styrkta av fredagens framgångar gav vi oss på lördag morgon upp mot Pagla skidstadion, fortfarande med samma väderförhållanden, sol men starka vindbyar. Ungdomarna hade nu ett distanslopp att ta sig an medan juniorer och seniorer skulle köra en jaktstart på fredagens resultat. Även denna dag blev det sex medaljer.

Lördagskvällen bjöd på kamratmiddag och prisutdelning på Bodensia där våra aktiva fick motta priser och Martin Ponsiluoma fick den fina utmärkelsen årets genombrott av Svenska skidskytteförbundet.

Vid söndagens stafetter hade vinden mojnat så det blev lite lättare på skjutvallen. Tullus SG mönstrade sammanlagt nio stafettlag, överlägset mest av alla föreningar. Ungdomarna gjorde mycket bra stafetter och lyckades ta tre medaljer, två guld och ett brons. Stafetten för herrseniorerna fick en rafflande avslutning där Martin Ponsiluoma spurtslog Jesper Nelin, Piteå skidskytte, i kampen om silvret.

Ett stort tack till Anna Westerlund som huvudansvarig ledare och till alla aktiva, ledare, vallare och medföljande för jättefina insatser, glatt humör och trevligt sällskap.

För resultat se I19 IF hemsida.

Skribenter: Malin Nilsson, Helena Malmgren och Anna Svedlund

Skribent: Helena Lindh
Epost: Adressen Gömd

Sponsorhuset

Sponsorhuset

Biathlon family

 

 

Logotyp Encom

 

Hallströms logotype

 

Logga för företaget SCA

 

Logotype Diös

 

 

 

Logotype HandelsbankenLinjekonsult logga

 

 

vauhti

 

Kaj 63

  

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

 

 

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Markus Ödbring, Lottgatan 18
83144 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info