Hoppa till sidans innehåll

Många medaljer till Tullus i Hede

04 FEB 2019 15:15
Snöfallet under JH cup-tävlingarna har blivit tradition. Den fjärde omgången som hölls i Hede bjöd på elva minusgrader och ymnigt snöfall. Någon vind var det dock inte tal om och Tullus åkte hem med många medaljer.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2019 15:15

Totalt 22 åkare från Tullus korsade mållinjen denna dag. Ingen bröt men några missade sina straffrundor och gled längre ned på resultatlistan än de önskat. Åkarna peppades hela vägen av Tullus duktiga ledare och medföljande föräldrar. 
I damerna nybörjarklass gjorde Malin Eveby Hägg en fin tävling. Hon sköt bra och åkte fort och det belönades med en silvermedalj. I H10-11 var det Tullus för hela slanten. Melker Israelsson var väldigt snabb i spåren, trots en bom mer hann Melker före Melvin Stambej över mållinjen. Båda hedrades med medaljer. 
I D12-13 gjorde Moa Berggren, Lydia Hägg Eveby, Nike Woxlägd och Maya Wikman fina lopp, men snabbast i klassen var Elsa Tänglander. Inte ens de vassaste skyttarna från Sveg kunde utmana Elsas denna dag. I H12-13 gjorde Erik Blidberg och Hugo Kålen fina insatser. Erik var sannolikt en bom från en guldmedalj men den gick istället till den skicklige Jonas Matyyuk från Sveg.
Damernas i D14-15 bjöd upp till en rysare. Tullus Linn Jansson tog ett stadigt grepp om ledningen med ett kanonbra skytte. Yrla Abrahamsson jagade frenetiskt, men ingen rådde på Linn, som gick in som segrare med 40 sekunders marginal. Fanny Israelsson, Greta Seldahl och Alicia Sellve brukar visa upp ett mästerligt skytte men tyvärr var det inte deras dag på vallen.
I H14-15 var det en tuff duell om guldmedaljen mellan Tullus Jakob Torgrimsson och Henning Lindh ten Berg. Henning öppnade med 3 bom. Vid andra skyttet låg Jakob 20 sekunder före Henning, men då sköt Henning 4 träff. Båda åkte riktigt fort trots det tunga föret, men Henning kunde slutligen glida in som segrare i klassen tätt följd av Jakob. Emil Tänglander drog på sig en bom mer än Henning och Jakob men fixade ett fint brons. Den snabbe Simon Frimodig hade en riktigt otursdag på vallen och fick nöja sig med en fjärde plats sin snabbhet till trots.
I de äldre klasserna knep både Vincent Grein och Love Strömqvist silvermedaljer och Emil Rudh visade fin åkform då han gled in som segrare i H20-22. 
Trots utmanande banor denna snöiga dag fick Tullusåkarna uppleva ett utmärkt arrangemang av Hede sk. Tack Hede sk för det!

Text: Hans ten Berg
Foto: Ulf Åkerlind/ Hede SK

Skribent: Helena Lindh
Epost: Adressen Gömd

Sponsorhuset

Sponsorhuset

Biathlon family

 

 

Logotyp Encom

 

Hallströms logotype

 

Logga för företaget SCA

 

Logotype Diös

 

 

 

Logotype HandelsbankenLinjekonsult logga

 

 

vauhti

 

Kaj 63

  

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

 

 

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Markus Ödbring, Lottgatan 18
83144 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info