Hoppa till sidans innehåll

Snökaos på JH-cup 3 i Åsarna

17 JAN 2019 10:28
Trots flera återbud ställde ett trettiotal åkare från Tullus upp i JH cup 3 på onsdagskvällen. De kämpade tappert mot ett minst sagt ymnigt snöfall, isande kyla och gevär som inte ville avfyra. Avbrutna lopp och felåkningar förekom också frekvent.
  • Skapad: 17 JAN 2019 10:28

När tävlingen var över stod många Tullusåkare på pallen, men denna kväll var det deltagandet som verkligen räknades.

Theo Lundström tävlade som nybörjare men sköt som en elitåkare. Han bommade inte ett enda skott. Det gav honom en fin silverpeng. Melvin Stambej, Melker Israelsson och Sixten Andersson tog ädla valörer i den ordningen i herrklassen 10 år.I damklassen 12-13 år stod Elsa Tänglander högst upp på pallen. Erik Blidberg satte nästan alla skott och förärades med en guldmedalj i herrklassen 12-13 år.

Efter en jämn kamp med 3 bom var knep Greta Seldahl guldet före Alicia Sellsve i damklassen 14-15 år. Fanny Israelsson drog på sig ytterligare några bom men det räckte till en bronspeng.

I klassen herrar 14-15 år var det dramatiskt värre. Problem med avfyrning, lånegevär och felåkningar präglade denna startgrupp. Filip Ragnvaldsson visade upp mästerligt skytte och åkte ohotad in som segrare. Henning Lindh ten Berg fick bekanta sig med ett lånevapen. De var inte alls samspelta men det räckte ändå till en silvermedalj. Ludvig Millestu hade även han problem med skyttet, men då han är en skidåkare av rang fixade han bronsmedaljen.

Erik Elovsson visade upp samma klass som i Sollefteå Biathlon Games. Han fixade en silvermedalj efter ett kanonbra skytte i herrklassen 16-17 år. I damklassen gjorde Sofia Frimodig ett bra lopp utan konkurrens, sedan Tea Strömqvist kastade in handduken på grund av en smärtsam sträckning. I klassen herrar och damer 20-22 år var det glest med åkare, men Emil Rudh visade hur man skjuter fullt och Agnes Mattsson gjorde också ett fint lopp.

Bra gjort alla åkare och funktionärer som tappert kämpade denna kväll!

Text: Hans ten Berg

Skribent: Helena Lindh
Epost: Adressen Gömd

Sponsorhuset

Sponsorhuset

Biathlon family

 

 

Logotyp Encom

 

Hallströms logotype

 

Logga för företaget SCA

 

Logotype Diös

 

 

 

Logotype HandelsbankenLinjekonsult logga

 

 

vauhti

 

Kaj 63

  

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

 

 

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Markus Ödbring, Lottgatan 18
83144 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info