Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteinfo


Skidskytteinfo är en regelbunden informationspunkt från Jan Forsgren.

 

Aktuell Info Mars Skidskytteinfo mars-09

 

Denna vinter har så här långt varit den bästa på många år. Lite väl kallt har det varit i vissa perioder men mycket snö och en hel del sol. Låt oss hoppas att avslutningen av vintern blir lika bra.

 

1. Höstens nybörjargrupp ingår sedan nyår i de ordinarie grupperna. Samtidigt flyttade några av ”gamlingarna” till andra grupper för att de ska bli mer homogena. Genom denna förändring skapades Orange grupp till en ren tjejgrupp, ett önskemål som funnits tidigare och som nu kunde ske.

 

2. Samtidigt som vi arrangerade deltävling två i Mittnorrland cup lördag 24/1 genomfördes nybörjarträning. Det var åtta barn med föräldrar som funnits på väntelista under hösten. Säkerhet, vapenkunskap, skjutställning, laserskytte med Tord W och skjutning med skidskyttevapen stod på programmet. Efter ledarutbildning och tillkomst av ytterligare några nybörjare startade träningarna V 7 på tisdagar under ledning av Erik Olofsson och John Hero med hjälp av föräldrar som genomfört ledarutbildning.

 

3. Erika Styf, tidigare ansvarig i Vit grupp, Erik Albinder och Erik Olofsson tillsammans med ytterligare tre skidskytteledare från andra platser i landet genomförde lördag 31/1 en utbildning i skidskytteförbundets regi för att bli Skidskyttekonsulent. Målsättningen är att konsulenterna ska stödja våra skidskytteklubbar att utvecklas och även att hjälpa andra klubbar att börja med skidskytte.

 

4. Måndag 23 mars kl 18.30-20.00 är det föräldrainformation för alla träningsgrupper. Det blir information om bl a vårt SM i början av april, säsongsavslutningen, träning under barmarksperioden mm. Informationen genomförs i nya sekretariatet och vi bjuder på fika.

 

5. Inom skidskyttesektionen arbetar vi med att tydliggöra olika roller och ansvarsområden. För att få klubbens verksamhet att fungera på ett smidigt och bra sätt behöver vi beskriva de olika arbetsområden vi har för att ledare, aktiva och föräldrar ska känna sig trygga i sina roller. Är ni ännu inte engagerad (eller osäker om ni är det) i någon roll kontakta Jan Forsgren (e-post This is a mailto link eller ring Jan på 070-337 11 05) om ni vill hjälpa till på något sätt.

 

6. Första helgen i april, fredag till söndag 3-5/4, arrangerar Tullus SG SM i skidskytte. Vår målsättning är att det ska vara det bästa SM i skidskytte som arrangerats! Det är lite kaxigt men vi har förutsättningar för att lyckas med det. Vi arrangerar tillsammans med Biathlon Östersund (tidigare Jämtbiathlon) och med stöd av Frösö IF. Planeringen har kommit långt och de huvudansvariga inom de olika grupperna fyller sina kadrar med funktionärer. Två av ansvarsområdena har ett större behov av funktionärer; Logistik (mat- och fikaförsäljning, hamburgerförsäljning ute, publikvärdar, parkeringsvärdar mm) och Tävling (start/mål, skjutvallen, spår, straffrundan mm). Det finns plats för alla att hjälpa till.

 

Vill ni hjälpa till kontaktar ni Kenta Karlstrand (logistik) 0640-20970, 073-9642686, This is a mailto link eller Sven Fahlén (tävling) 063-127144, 070-6487440, This is a mailto link

 

Vill ni tävla vid SM ska ni anmäla er till Sven Fahlén senast 20 mars.

 

7. Efter en härlig skidskyttesäsong genomförs gemensam säsongsavslutning för alla grupper måndag 6 april på skidstadion. Mer information om detta kommer på hemsidan.

 

8. En rad åtgärder kommer att vidtas under våren, och inför nästa säsong, för att ytterligare höja säkerheten vid träningar och tävlingar. En av dessa åtgärder är att vapnen ska förses med en säkerhetsplugg. Det är en ”plastpropp som liknar ett skott”. När vapnet lämnar skjutvallen för att transporteras sätts en säkerhetsplugg in i patronläget för att visa att vapnet är oladdat. Alla som deltar i klubbens verksamhet ska använda säkerhetsplugg från 1/5 2009. Säkerhetsplugg kommer att försäljas av klubben till ett capris om 50 kr.

 

Jan Forsgren

Ordför skidskyttesekt

 

Skidskyttecamp 2
Skidskytteinfo januari-09
Swecup Sollefteå 7-8 mars Deltagare-boende-resa[1]VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER!

Logotyp Encom

 Hallströms logotype

Logotype Diös 

 

Logga för företaget SCA

 

Linjekonsult logga

 

 

Logotype Handelsbanken

 

 

vauhti

 

Kaj 63

  

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

Välj Tullus SG nästa gång du
spelar på Svenska spel

Sponsorhuset
Du och Tullus SG får pengar tillbaka på dina nätköp.
Handla genom sponsorhuset

 Biathlon family

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Markus Ödbring, Lottgatan 18
83144 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info