Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Jämtland-Härjedalen


Jämtland-Härjedalen Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen har slagits samman till RF-SISU Jämtland-Härjedalen och fått en ny gemensam webbplats.

Sammanläggning 2020 
Som ett led i effektiviseringen av den regionala verksamheten skedde en sammanläggning av distriktsidrottsförbund och SISU-distrikt till en juridisk person per distrikt den 1 januari 2020.

 

Järpens Gymnastikförening hade en tuff tid under pandemin, men nu andas de morgonluft och med en ny ordförande i spetsen ser förningen ljust på framtiden.
 
Strömsunds Ridklubb har en fantastisk verksamhet och anläggning, med ett vackert läge med utsikt över Vattudalen. Men det finns även mörka moln på himlen. Ökade kostnader och högre elpris är en framtida utmaning.
 
Fler än 100 000 barn från 500 skolor i 140 kommuner deltar i Idrottens dag fredag den 30 september. Lek, rörelse och idrott och de positiva effekter det för med sig på både hälsa och skolresultat är i fokus.
 
Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.
 
IFK Östersund har dragit igång gå fotboll för personer 65+, vilket har blivit ett mycket uppskattat inslag på Hofvallen och ytterligare en aktivitet för klubbens äldre medlemmar
 
Rädda Barnens utbildningsmaterial Tryggare tillsammans förening är ett webbaserat material som bland annat Ope IF jobbar med för att skapa Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer.
 
Markus Torgeby var härförleden i Krokom och föreläste för lärare, rektorer och fritidspersonal i Krokoms kommun. Ett uppskattat föredrag som hade samlat en stor skara åhörare.
 
Destination Östersund driver ett nytt koncept som går under arbetsnamnet Östersund Winter Sport Camp och förra veckan hade de samlat till möte med föreningar och förbund.
 
Ett av RF-SISU:s uppdrag är att företräda idrotten och bedriva idrottspolitiskt påverkansarbete. Tillsammans med specialdistriktsförbunden har viktiga frågor identifierats som är viktiga att belysa i våra kommuner.
 
IF Castor konståkning var en av många föreningar som fick förändra sin verksamhet under pandemin. Återstartstödet var en viktig del för att komma i gång och föreningen jobbar hårt för att rekrytera, behålla redan aktiva och skapa verksamhet för...
 
Strömsunds skateförening är den lilla föreningen med det stora drivet som under senaste tiden arbetat med att bygga en skatepark.
 
Allt fler fotbollslag i länet väljer att arbeta med Team-building och värdegrundsarbete. IFK Östersund F15 är senast ut i raden.
 
Dan Jönsson och Anja Korhonen från RF-SISU Jämtland-Härjedalen har varit och besökt Åsarna skola där de berättade för ett antal lärare om projektet Rörelsesatsning i skola.
 
Är ni mitt uppe i högsäsong eller planerar för aktiviteter kommande höst och vinter? Ni vet väl om att ni har möjlighet att få stöd till er verksamhet, dels för aktiviteter, även till anläggning, återstart, eller för att skapa trygga miljöer.
 
Sjunde avsnittet av vår serie där vi pratar idrott med partiledarna. Idrottande ungdomar står för frågorna.
 
12

VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER!

Engcon

 Hallströms logotype

Logotype Diös 

 

Fria Skog

Logga för företaget SCA

Linjekonsult logga

 

KBYGGFRESKS

Masonite Forestia Logga

 

Ica Bå center

 

 

Logotype Handelsbanken

MidSwedenlogga

 

Kaj 63

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

Logotyp LoadEx

Välj Tullus SG nästa gång du
spelar på Svenska spel

Sponsorhuset
Du och Tullus SG får pengar tillbaka på dina nätköp.
Handla genom sponsorhuset

 Biathlon family

Cardskipper logga

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Berguvsvägen 4
83166 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullusekonomi@outloo...

Se all info