Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska Skidskytteförbundet (SSSF)


Varje år delar svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst sagt omtalad debutant inom sporten.
 
Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och forskning.
 
Trots att sommaren är kommen är skidskyttelandslagets vallateam i full gång med förberedelserna inför den kommande säsongen. Här berättar vallachef Kent Norell om hur arbetet ser ut och vilka förändringar som kommer att ske inför OS-vintern.
 
Fram till den 30 juni tar vi i valberedningen emot förslag på namn /personer till styrelsen i Skidskytteförbundet.
 
Under helgen genomfördes utbildningar och inspirationsträningar för skidskytteintresserade i Visby, där föreningen Svaide Roma SOK har planer för att starta upp skidskytteverksamhet.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från idag, den 1 juni tillåtet att tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 

Staffan Eklund 60 år!

(2021-05-28 15:04)
Svenska Skidskytteförbundet skickar ett stort grattis på 60-årsdagen till Staffan Eklund, som var förbundskapten för skidskyttet fram till 2013.
 
Till följd av de nya restriktioner som har förmedlats och som kommer att börja gälla den 1 juni har beslut tagits om att skidskyttedelen av Idre Fjäll Summer Camp 2021 tyvärr kommer att ställas in.
 
Varje år utser svenska Skidskytteförbundet en person till ”Årets ledare” efter att ha tagit emot nomineringar. I år tilldelas priset en person vars engagemang och insatser har varit avgörande för att genomföra världscupavslutningen i Östersund.
 
2009 släpptes den första upplagan av Praktisk idrottspsykologi. Boken har nu uppdaterats och nya kapitel har tillkommit i den andra upplagan, där bland annat den högaktuella frågan om psykisk ohälsa bland idrottare uppmärksammas.
 
Oscar Andersson beskriver sig själv som en målmedveten vinnarskalle som hittade till skidskyttet som 11-åring. Här berättar han om vinterns JVM-brons, den fortsatta satsningen på skidskyttet och sitt stora mål med skidskyttekarriären.
 
Svenska Skidskytteförbundets teampartner Swegon är ett av de företag som deltar i renoveringen och nybygget vid Gudlav Bidlerskolan i Sollefteå, där skid- och skidskyttegymnasiet förväntas få flytta in i nybyggda lokaler inom det närmsta året.
 
Inom ett år ska det nybyggda skid- och skidskyttegymnasiet i Sollefteå stå klart för att fortsätta skola framtidens skidskyttar. Skidskytteförbundet bjöds in på en rundtur i lokalerna som bland annat rymmer träningslabb, skyttebanor och vallarum.
 
Utbildningen ger dig som ledare en bred grund att stå på i ditt ledarskap vad gäller barn och ungdomars utveckling i skidskytte samt övningar för liggande skytte.
 
Under söndagen meddelade IBU i ett pressmeddelande att Östersund blir värd för världscuppremiären i skidskytte under säsongen som kommer.
 

VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER!

Engcon

 Hallströms logotype

Logotype Diös 

 

Fria Skog

Logga för företaget SCA

Linjekonsult logga

 

KBYGGFRESKS

Masonite Forestia Logga

 

Ica Bå center

 

 

Logotype Handelsbanken

MidSwedenlogga

 

vauhti

 

Kaj 63

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

Välj Tullus SG nästa gång du
spelar på Svenska spel

Sponsorhuset
Du och Tullus SG får pengar tillbaka på dina nätköp.
Handla genom sponsorhuset

 Biathlon family

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Helena Malmgren, Kadettstigen 40
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullusekonomi@outloo...

Se all info