Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska Skidskytteförbundet (SSSF)


Sverige hade hela fem damer i final i IBU-cupens superprint i norska Sjusjöen. Emma Nilsson lyckade bäst som nia i mål efter tre missade skott, medan Emil Nykvist var främst av herrarna på 25:e plats.  
 
Som en följd av nya regler för inomhusevenemang med mer än 100 deltagare från den 1 december kommer krav på och kontroll av vaccinationsbevis att införas i de båda publiktälten under resterande tävlingar i Östersund.
 
Efter en dramatisk första världscuphelg med två svenska segrar genom Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson fortsätter nu världscuptävlandet i Östersund medan IBU-Cuptävlingarna flyttar till Sjusjön.
 
Efter en dramatisk första världscuphelg med två svenska segrar genom Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson fortsätter nu världscuptävlandet i Östersund medan IBU-Cuptävlingarna flyttar till Sjusjön.
 
Går du i 9:an och vill börja på skidskyttegymnasium nästa år? Då är det hög tid att ansöka till skolorna. Ansökansperioden går ut 1 december!
 
Elisabeth Högberg hade slagläge för en pallplats inför det sista skyttet i söndagens jaktstart i IBU-cupen på Idre Fjäll, men blev sexa i mål. Viktor Brandt hamnade på 24:e plats i herrarnas tävling.
 
Det blev svensk seger även i herrarnas världscupsprint i Östersund, till hemmapublikens stora glädje. Sebastian Samuelsson sköt fullt och åkte snabbast i ett närmast perfekt lopp, med två norrmän närmast bakom.  
 
Hanna Öberg tog snabb revansch genom att vinna damernas världscupsprint i Östersund, efter fullt skytte och tredje tid i spåret. Dessutom hamnade Elvira Öberg på åttonde plats och med Linn Persson som nia.
 
Viktor Brandt överraskade med en fin sjundeplats i lördagens sprint i IBU-cupen på Idre Fjäll, efter ett missat skott. Det hade även Elisabeth Högberg som hamnade på åttonde plats i damernas tävling.
 
Trots stark åkning blev det alltför många bom för de svenska herrarna i lördagens distanslopp.Jesper Nelin var bäst av dem på 12:e plats, trots tre missade skott. Norrmannen Sturla Holm Laegreid tog en säker seger, efter fyra nollor.
 
Det blev en hel del bom för de svenska damerna i det inledande distansloppet i ett kylslaget Östersund. Mona Brorsson klarade sig ändå med två missade skott och blev 11:a i mål. Tjeckiskan Marketa Davidova vann överlägset efter fyra nollor.
 
Det blev inga toppresultat för de svenska herrarna i torsdagens sprint på Idre Fjäll. Viktor Brandt hamnade på 17:e plats i sin debut, medan Emil Nykvist blev 20:e man - nytt personligt rekord.
 
Elisabeth Högberg var bara 10 sekunder från segern på femte plats i torsdagens inledande sprint i IBU-cupen. Ingela Andersson och Ella Halvarsson hamnade också bland de 20 främsta i ett tätt lopp där Marion Wiesenarter vann efter en sekundstrid.
 
Den internationella skidskyttecirkusen drar helt och hållet i gång i Sverige. Bara ett par dagar innan världscupen startar i Östersund är det full fart med tävlingar på Idre Fjäll – där säsongens första IBU Cup genomförs under de närmsta dagarna.
 
Arbetet med skidskyttekortet har pågått sedan 2009. Nu har svenskt skidskytte passerat en drömgräns på 3 000 examinerade aktiva och ledare.
 

VI TACKAR ALLA VÅRA SPONSORER!

Engcon

 Hallströms logotype

Logotype Diös 

 

Fria Skog

Logga för företaget SCA

Linjekonsult logga

 

KBYGGFRESKS

Masonite Forestia Logga

 

Ica Bå center

 

 

Logotype Handelsbanken

MidSwedenlogga

 

Kaj 63

 

Logotype Gehm ekonomi

 

 

Logotyp LoadEx

Välj Tullus SG nästa gång du
spelar på Svenska spel

Sponsorhuset
Du och Tullus SG får pengar tillbaka på dina nätköp.
Handla genom sponsorhuset

 Biathlon family

Cardskipper logga

Postadress:
Tullus SG - Skidskytte
Anna-Karin Heijdenberg, Genvägen 58A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullusekonomi@outloo...

Se all info